doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.

doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.
Kontakt
pachlova@utb.cz
+420 57 603 3007
Ústav technologie potravin
O lektorovi

Působí na Ústavu technologie potravin, kde se specializuje na technologii výroby přírodních sýrů a procesy probíhající během jejich zrání a skladování. Své znalosti předává studentům na přednáškách a cvičeních z technologie mléka a mléčných výrobků. Jako dítě chtěla být členem posádky hvězdné lodi, která objevuje nové světy. Dnes objevuje nová místa alespoň coby nadšená turistka, ale také v knihách a fantasy filmech. 

Jaké kurzy Vědy na přání má na starost?
Říká o sobě

"Moje první hodina "za katedrou" byla plná nervozity. Měla jsem pocit, že nyní (jako pedagog) musím vědět všechno a na vše znát odpověď. Až později jsem pochopila, že to není v lidských silách, ale že je také důležitý přístup k dané věci a ochota diskutovat, inspirovat se a hledat nové cesty."